10 Haziran 2010 Perşembe

güney afrika 2010


Veee 1 aylık şölenin başlamasına sadece saatler kaldı büyük futbol şöleni türkiye saatiyle saat 17.00 de evsahibi güney afrika ile meksikanın açılış maçıyla başlayacak. Bu yazımda grupları tek tek değerlendirip kimlerin gruplardan çıkabileceğini ve şampiyonlukta kimin şansının yüksek olduğunu yazacağım.
A grubu:
Ev sahibi güney afrikanın yanı sıra meksika uruguay ve fransa var bu grupta tabi ki fransa favori ama meksike ve uruguayda iyi takımlar güney afrikada ev sahibi avantajını kullanarak gruptan çıkmak isteyecektir fransa bir adım önde olsa da ben bu grubun süprizlere açık olduğunu düşünüyorum. Fransa bile elenebilir şaşırmam ama benim ilk 2 tahminim fransa ile meksika olacak ama 4 takım da çıkabilir gruptan en zayıf halka ev sahibi olsa da taraftar desteğiyle en azından gruptan çıkabilirler.
B grubu:
4 farklı kıtadan takımın olduğu bu grupta yunanistan arjantin nijerya ve kore mücadele edecek. 4.kore olacaktır açık ara en zayıf takım kore 2.lik için büyük çekişme olacak çünkü arjantin sadece grubun değil şampiyonluğunda en büyük adayı ve bu grupta rahatlıkla 1.olacaktır 2.ise ben nijeryadan yanayım ama yunanistan bu her an herşey yapabilir.
C grubu:
İngiltere, amerika, cezayir ve slovenya bu grubun takımları ingiltere 1.lik için tek favori tabiki çünkü şampiyonanın da en büyük favorilerinden 2.lik için 3 takım çekişir ve üçünden kimin olacağını tahmin etmek gerçekten zor ama ben slovenya diyorum bu grupta ikincilik kimin olursa süpriz olmaz ingiltere dışında tabi ki.
D grubu:
Zor gruplardan biri bu grup diyebilirim almanya öne çıksada avustralya sırbistan ve gana grubun güçlü takımları bu gruptada almanyanın yanında kimin 2.olarak çıkacağı belli olmaz ben sırbistanın bu grupta 1.olacağını düşünüyorum almanyanında 2.olacağını yani ilk süprizim bu turnuvada sırbistan.
E grubu:
Hollanda, japonya, kamerun ve danimarkanın mücadele edeceği bu grupta japonyayı direk 4.olarak eleyebiliriz kalan 3 takımdan hollandayı 1.olarak en üste koyarsak kalan iki takım da 2.olarak gruptan çıkmaya çalışacaklar bence danimarka çıkacaktır ama kupa afrikada kamerun da çıkabilir kendi kıtalarında isimlerini duyurmak istiyorlar nede olsa o yüzden %51 danimarka %40 kamerun diyorum 2.lik için.
F grubu:
Son şampiyonun olduğu grupta italyadan başka paraguay, yeni zelanda ve slovakya var son şampiyon kolay bir şekilde 1.olacaktır 2.lik ise sanırım paraguayın olacaktır yeni zelanda turnuvaya katılmasının tadını çıkaracaktır sadece.
G grubu:
Turnuvanın ölüm grubu diyebileceğimiz grup bu grup işte averaj takımı kuzey koreyi çıkarırsak son 3 takımdan hangi ikisi ilk ikiye girse şaşırmam buna brezilyada dahil çünkü porteki ve fildişi sahili gerçekten çok dişl rakipler ki özellikle fildiş kendi kıtasında kesinlikle birşeyler yapmak istiyor. Brezilya tabiki her zaman favoridir ama ben bu grupta brezilyanın işinin hiç kolay olmayacağını şimdiden söyleyeyim ama yine de brezilya gruplarda elenmez 2. de ronaldo faktörüyle portekiz olur diyeceğim ama fildişi gruplardan çıkamazsa büyük hayalkırıklığı olacak yani ölüm grubunda 3 takım var üçüde ilk üçte her sırayı alabilir ama bence 1.portekiz 2.brezilya olur.
H grubu:
İspanya, isviçre, honduras ve şilinin olduğu bu grupta ise ispanyayla isviçre el ele gruptan çıkarlar süpriz olmaz 1.ispanya 2.isviçre olur.

Bugünlük sadece grupları değerlendirdim ilerleyen zamanlarda takımların durumlarına göre yorumlarımı yapmaya devam edeceğim ama kupa başlamadan favorilerimi de söylemek istiyorum benim bu kupada favorilerim ingiltere ve arjantin.
Capello yönetiminde ingiltere gerard lampard rooney ile %70 şampiyon olur Arjantin ise şampiyon olursa maradonaya rağmen olacaktır çünkü tarihinin en iyi hücum hattıyla güney afrikadalar messi, milito, tevez ve higuain ayrıca aguero ve veron kadro inanılmaz bakalım kim şampiyon olacak.

2 yorum:

  1. Hocam Dünya kupası için değerli bilğilerine sahip oldum şimdi maçları bir farklı gözleme imkanı buldum.Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Benceee Arjantin şampiyon olur. İngiltere, Almanya ve Brezilya'yı izlemek zevkli olacaktır ama bence En yakın takım Arjantin. Brezilya her zaman en favori ama bu sene için pek olacaklarını sanmıyorum. İngiltere turnuva takımı değil. Almanya ise tam bir turnuva takımı. Umarım İtalya hemen elenir gruptan cıkamaz. İtalyan futbolu çok zevksiz. 1 gol at kapan. Bu ne ya!
    Hascodegama Cape Town'dan bildirdi :))

    YanıtlaSil