25 Haziran 2010 Cuma

Dünya Kupası grup sonu değerlendirmelerim

Sonunda geldik grupların sonuna evet izlediğim en süprizli dünya kupası diyebilirim favoriler tek tek döküldü hatta o kadar döküldüler ki son dünya şampiyonasının finalistleri fransa ve italya gruplardan bile çıkamadılar. gelelim gruplara:
A Grubu:
Bu grupta fransanın elenmesi bile beni şaşırtmaz demiştim ve elendi fransa güney afrikada zayıf takım ama belki ev sahibi olmasının avantajını kullanır demiştim o avantajı kullanarak fransayı yendiler ama yetmedi uruguay ve meksika çıktılar gruptan meksika vasattı ama uruguayın yolu yarı finale kadar açık diyebilirim.
B Grubu:
Arjantinin 9 puanla 1.olacağını bilmek marifet değildi ama bu grupta güney korenin 2.olarak çıkması gerçekten marifet tebrik ediyorum koreyi harikaydılar nijerya benim 2.lik adayımdı ama beklenen futbolu oynayamadılar ya da yakubunun o akıllara zarar atamadığı gol onların turuna engel oldu.
C Grubu:
Bu gruptaki ilk 2 adayım 2.tura çıkmayı başardılar nitekim sıralamada değişiklik yaparak ingltere 2.oldu abd ise 1.olarak 2.tura çıktılar slovenya ve zayıf cezayir ise elendiler cezayir tek puanını ingiltereden aldı.
D Grubu:
Turnuvanın süpriz takımı ilan ettiğim sırbistan süpriz yaptı ama elenerek yaptı hemde grubun favorisi almanyayı yenerek tek galibiyetle elendiler gerçekten garip bir turnuva oldu onlar için gana avustralyayı ekrate ederek 2.oldu almanyanın ardından sırbistan ise yazık oldu o yetenekli kadroya diyeyim ben.
E Grubu:
Hollanda nın 1.olacağı belliydi zaten ama bu grupta da uzak doğululardan bir diğeri japonya tahminleri alt üst ederek danimarka ve kamerun gibi 2 zorlu rakibinin üstünde grubu 2.bitirdi kamerun turnuvanın en büyük hayalkırıklığını yaşattı o çekerek danimarka ise japonyaya yenilmesinin bedelini ağır ödedi.
F Grubu:
Turnuva öncesi yorumlarımda fransanın elenmesi süpriz değil demiştim ama italya her ne kadar çok zayıf bir kadroyla gelselerde SON şampiyon olarak en azından çeyrek finale kalırlar diye düşünmüştüm fakat onlar ne yaptılar gruptan çıkamadılar ve büyük hayalkırıklığı yaşattılar tüm dünyaya hiçbir dünya kupasında son şampiyon bu kadar erken elenmemişti artık italyanın revizyon yapmasının zamanı geldi bu kadar yaşlı bir kadro anca buraya kadar gelebildi aynı milan gibi oldu milli takımlarıda.
grubun en zayıf turnuvanın en zayıf 2.takımı yeni zelanda hiç yenilmemesine rağmen 3.oldu ve büyük bir başarı kazandı açıkçası 2.slovakya ise italyayı 3-2 yenerek bunu hak ettğini gösterdi 1. ise paraguay oldu güney amerika takımları 5 te 5 yaparak 2.tura çıktılar 4 ü 1.olarak çıktı büyük başarı kazandılar.
G Grubu:
Bu grup ölüm grubuydu kağıt üzerinde ama öyle olmadı brezilya ve portekiz el ele çıktılar fil dişi biraz güçsüz kaldı kore ise ilk maçta brezilyaya karşı direnişini portekize gösteremeyince portekiz 7-0 gibi tarihi bir skorla ayrıldı maçtan kore turnuvanın en zayıf takımı olarak evlerine brezilyaya 90.dakikada attıkları golün gururuyla döndü.
H Grubu:
İspanya grubun favorisiydi nitekim 1.olarak çıktılar ama ilk maçda isviçreye yenilmeleri onları bi hayli zorladı 2.maçta güçsüz honduras a 2 gol zor atınca herkes acaba mı dedi çünkü son maçta karşılarında 2 de 2 yapan şili vardı ve ispanya mutlaka kazanmalıydı ve kazandı da isviçre ise turnuvanın en zayıf takımlarından hondurasa gol atamayarak berabere kaldı ve evine döndü güney amerikadan 5 takım katılmıştı turnuvaya ve 5i de 2.tura çıktı üstelik 4ü 1.olarak sadece bu grupta şili 2.oldu o da hakem sayesinde diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder