16 Haziran 2010 Çarşamba

Dünya Kupası 1.Maçlar sonu Değerlendirmelerim

Dünya kupasında 1.maçlar bugün ispanya-isviçre maçıyla sona erdi gruplarda ilk maçlar sonunda neler oldu sıralama nasıl oluştu kimler süpriz yaptı hangi takımlar bekleneni veremedi 1.maçlar sonundaki grup analizlerini yapalım.
A Grubu:
İlk maçlar sonucunda grupta herkesin 1 puanı var açılış maçında ev sahibi güney afrika öne geçtiği maçta beraberliğ koruyamadı ve meksikayla 1 er puanı paylaştılar. Grubun diğer maçında ise fransa ve uruguay golsüz berabere kaldılar domenechin tercihleri yine büyük eleştiri aldı henry nin ilk 11 de olmayışı govou ya 85 dakika dayanması eleştiri oklarını domenech e yöneltti fransada kötüydü gerçi. 2.maçlarda gruptaki düğüm çözülecektir güney afrika uruguayla fransa da meksikayla oynayacak kazanan takımlar gruptan çıkar diye düşünüyorum hala fikrim değişmedi fransanın elenmesi bile süpriz olmaz dengeli bir grup ama fransa ve uruguay biraz avantajlı gibi gözüküyor.
B Grubu:
Bu grupta büyük süpriz yaşandı ve grubun en zayıf takımı kore yunanistanı farkı kaçırdığı maçta 2-0 yenerek ben de varım dedi 2.maçta favori arjantin messinin bekleneni veremediği maçta zorda olsa nijeryayı yenerek avantaj sağladı. 2.maçlarda yunanistan nijeryayla arjantin de koreyle oynayacak tahminlerim arjantin ve nijeryanın kazanacağı yönünde ve gruptan arjantinle beraber 3.maçda kore nijerya maçının kazananı çıkacaktır.
C Grubu:
İlk maçlara kaleciler damga vurdu bu grupta favori ingiltere kalecisinin büyük hatasıyla amerikayla berabere kalarak şaşırttı, slovenya da cezayir kalecisinin büyük hatasıyla maçı 1-0 kazanmasını bildi. 2.maçlarda slovenya amerikayla oynayacak ve kazanan bu gruptan çıkacaktır bir adım slovenya önde diye düşünüyorum diğer maçta ise ingiltere güçsüz cezayiri rahat bir oyunla yenecektir.
D Grubu:
Büyük süprizlerden biri de bu grupta yaşandı turnuvanın flaş takımı gözüyle baktığım sırbistan ganaya yenilerek beni şaşırttı diğer maçta grubun favorisi almanya gövde gösterisi yaparak avustralyayı 4-0 yendi ve bu maçta almanyanın beyni bir türktü mesut özil fatih terim kompleksleri yüzünden türk milli takımında oynatamadığımız mesut almanyanın en önemli oyuncusu olarak maça damga vurdu ve almanya onun liderliğinde turnuvaya en iyi başlayan takım oldu bu grupta almanya zaten 1.çıkacak demiştik 2.ise sırbistan demiştim işleri zora girdi ama ben yine de onlardan umutluyum almanyadan 1 puan alırlarsa çıkarlar alamazlarsa turnuvaya veda ederler gana avustralya maçına gelince ben beraberlikten yanayım.
E Grubu:
Hollanda grubun favorisi olarak danimarkayı 2-0 yenerek temiz bir galibiyet aldı. kamerun japonyaya yenilerek şaşırttı 2.maçlarda danimarka kamerun karşısında kazanacaktır ve 3.maçda japonyayı yenerek 2.olup hollandayla bir üst tura çıkacaktır
F Grubu:
Bu grupta da a gurubunda olduğu gibi iki maç da berabere bitti ve tüm takımların 1 er puanı var italya paraguay karşısında yenik duruma düşmesin rağmen kazandı son şampiyon gelecek için hiç de ümit vermedi. yeni zelanda da 90.dakikada attığı golle slovakyayla berabere kaldı bu grupta italya ve paraguay çıkacak demiştim 2.maçlarda italya yeni zelandayı yener slovakya paraguay maçının kazananı da 2.tura çıkar bence o paraguay olur.
G Grubu:
Ölüm grubu dediğimiz gurupta ilk maçlarda fildişi portekizle berabere kaldı ama daha iyi oynayan takım fildişiydi brezilya ise kuzey koreye karşı kötü bir futbol oynamasına rağmen yetenekli ayakları sayesinde 2-1 kazandı kore 90.dakikada attığı gole şampiyon olmuş gibi sevindi çünkü bu gruptan puan alamadan elenecekler en azından gol atmış oldular. 2.maçlar da brezilya fildişiyle porteki kuzey koreyle oynayacak ben portekizin 1. brezilyanında 2.olarak çıkacağını söylemiştim bu maçlar sonunda bu gruptan çıkanlar belli olur 3.maçta da brezilya portekiz maçı kazananı 1.olur.
H Grubu:
Belkide ilk maçların en büyük süprizi gerçekleşti bu grupta turnuvanın en büyük favorisi ispanya isviçreye yenilerek herkesi şaşırttı ve ispanyanın bu yenilgisi işleri karıştırdı hondurasın averaj takımı olacağı bu grupta kim hondurasa daha fazla gol atarsa o çıkacaktır diye düşünüyorum şili 1-0 yenerek hondurası avantaj kaybetti o yüzden 3 takımda 6 puan alabilir ama bence isviçre ve ispanya el ele çıkacaktır bu gurptan ama ispanya 2.olursa daha 2.turda brezilya-ispanya maçı izleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder