24 Aralık 2011 Cumartesi

2011'in en iyi 10 filmi


Bu sene gerçekten harika filmler çekildi, son 7 senenin en iyi senesi diyebilirim sinema açısından, o yüzden bu listeyi belirlerken baya zorlandım, ilk 10'a alamadığım bi kaç film oldu onlarda bu listede yer almalıydı ama madem her sene en iyi 10 film belirleniyor bizde üzülerek 10 tane yazmak zorunda kaldık.

The Tree of Life: 
Usta yönetmen Terrence Malick'in Cannes'da en iyi film ödülünü kazanan filmi, Malick'in diğer efsane filmleri Badlands ve Days of Heaven'dan da iyi bir film olmuş, Brad Pitt ve Sean Penn de cabası.

Melancholia:
Von Trier'in en iyisi değil belki ama yine de 2011'in en iyileri arasinda girmeyi hak edecek kadar muhteşem, özellikle Kirsten Dunst muhteşem oynuyor.

A Separation:
İran sinemasının yeri bende ayrıdır, hep derim keşke bizim sinemamızda azıcık onlardan feyz alsa diye, Berlin'de altın ayı kazanan bu film Amerikan yapımı olsa Oscarı direk alırdı öyle söyleyeyim size, olağanüstü bir film.

War Horse: 
Spielberg'in yeni harikası diyebiliriz bu film için, Kimileri çok beğendi, kimileri ise vasat dedi tabi ki bi Schlindler's List değil ama bu senenin en iyi 10'u için ilk sıralara yazacağım filmlerden biri.

The Artist: 
Müthiş bir film, bütün ödülleri topluyor ve yavaş yavaş Oscar'a doğru ilerliyor, Oscar'ı alamayabilir ama bu onun bu senenin en iyi filmleri arasına girmesini engellemeyecek, sessiz sinemanın gövde gösterisi oldu bu film.

Drive: 
Ryan Gosling iyi oyuncuydu ama bu filmle efsane oyuncular seviyesine geldiğini gösterdi, film ise Gosling'in de katkısıyla tamamen kült bir film olmuş.

Rise of the Planet of the Apes:
 1968'de çekilen Planet of the Apes'in bi nevi başlangıcı bu film ve o filmden daha iyi olmuş desem belki haksızlık olur tarihi itibariyle ama en azından onun kalitesinde diyebilirim, bence senenin en iyi 10'una girer hatta hatta ilk 3'e bile çok başarılıydı.

The Descendants: 
Clooney'in kariyer filmi dersem sanırım mübalağ yapmış olmam, aynı zamanda Payne'in de kariyer filmi olmuş e iki ustanın kariyer filmi olan filmde senenin en iyi 10 filmi arasına girsin zaten, Clooney oscar koleksiyonuna en iyi erkek dalını da ekleyecek bu kariyer filmiyle sanırım.

The help: 
1985 senesinde Spielberg The Color Purple diye bir film çekmişti, film çok büyük bir farkındalık yaratmıştı ama maalesef Oscar'dan 11'de 0 ile dönmüştü, The Help bi Color Purple olmasa da bence bu senenin en iyi filmlerinden ve VİOLA DAVİS bu filmle oscar'dan eli boş dönmeyecek.

Hugo: 
Scorsese deyince akla Taxi Driver gelir, RagingBbull gelir Goodfellas gelir ve daha niceleri gelirdi bu film çekilene kadar, 10 sene sonra Scorsese diyince akla gelecek ilk 3 filmden biri olacaktır HUGO, Scorsese sinema sanatına saygı duruşunda bulunmuştur bu filmle, harika, olağanüstü ve efsane bir film.

P.s: nasıl bir Woody Allen hayranı olduğumu herkes bilir ve maalesef kıyamadım listeye 11.olarak MIDNIGHT IN PARIS'i de koyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder