15 Aralık 2011 Perşembe

Manuel Henrique Tavares Fernandes...


Beşiktaş geçen sene devre arası üç transfer yapmıştı 3'ü de Portekizliydi Atletico Madrid'den Simao Sabrosa, Werder Bremen'den Hugo Almeida ve Valencia'dan Manny Fernandes.

Simao'nun kariyerini zaten tartışmaya gerek yoktu, tam bir takım oyuncusu ve duran top ustasıydı, Almeida ise Bremen'de yaptıklarıyla Morinho'nun bile transfer listesine girmişti, Fernandes ise gelecek vaad eden hatta büyük bir sükseyle Benfica'dan Valencia'ya 18 milyon euro'ya transfer olan fakat Valencia'da hayal kırıklığı yaratıp Beşiktaş'a kiralanan ve tam anlamıyla kapalı kutu bir oyuncuydu.

Fernandes'in Benfica'da oynadığı futbolu zaten anlatmaya gerek yok harikalar yaratıp Valencia'ya bir hayli büyük umutlarla transfer olmuştu ama Valenciada ki kötü futbolu nedeniyle ve geçirdiği sakatlık nedeniyle, ayrıca o pozisyonda bir sürü alternatif olduğu için Beşiktaş'a geldiğinde eleştirilen bir transfer oldu, ne gerek vardı diyenler çoğunluktaydı, ben ise Guti ve q7 dahil olmak üzere alınan 5 yıldızdan en isabetli transferin Fernandes olduğu kanısındaydım.

İkinci yarıyla beraber Fernandes oynamaya başladı kalitesini ve tekniğiyle bizim ligin çok üstünde bir oyuncu oduğunu kısa sürede kanıtladı ve Kayseri'de oynanan kupa finalinde adeta tek başına direndi ibb'ye, kupa'nın alınmasında adeta baş rolü oynadı ve taraftarın sevgilisi oldu ama lig bitti Fernandes kiralık olduğu için geri dönmek zorunda kaldı Valencia'ya.

Taraftarın inanılmaz baskısı ve Fernandes'in de Beşiktaş'ta oynamak istemesiyle Fernandes'in bonservisinin alınması için çalışmalar hızlandı ve yönetimin büyük başarısıyla valencia'nın 18 milyon euro'ya aldığı Fernandes 2 milyon euro gibi çok komik bir rakama Beşiktaş'a kazandırıldı.

Bu sene ise Fernandes için hiç iyi başlamadı aslında Fernandes açısından bi sorun yoktu gayet iyi oynuyordu ama bir anda kadrodışı bırakıldı, sebep ise guti'yle beraber düzensiz yaşamıydı. 

Guti gidene kadar Fernandes tam 6 maç kadroya alınmadı Carvalhal tarafından ve Guti'nin Beşiktaşla ilişkisinin kesilmesiyle, Fernandes tekrar kadroya döndü ve Trabzonspor maçıyla kaldığı yerden devam etti oynamaya, o yeteneklerde başka bir futbolcu surat yapar ya da sorun çıkarırdı ama Manny tam bir profosyonellik örneği gösterdi ve 6 haftalık kadrodışı kaldığı dönemde kendini hazır tuttu mental olarak, Beşiktaş Fernandes'in olmadığı o 6 maçlık süreçte 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 2 galibiyet aldı, Fernandes'in forma giymeye başladığı Trabzon maçından bu yana oynanan 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Fernandes bu 6 maçlık periyotta 5 asist( bu asistlerin hepsi golü atana sadece dokunmayı gerektiren asistlerdi) 2 gol attı, oyuna direk ağırlığını koydu ve bu 6 maçın sonuncusu olan Stoke maçında Fernandes adeta tek başına sürükledi takımı penaltı pozisyonunun asistini yaptı ve sonra penaltıdan golü attı, ikinci golde korneri kullanıp Pektemek'in kafasına topu adeta nişanladı ve maçın adamı oldu. 

Fernandes'li Beşiktaş duran toplarda çok etkili kornerler adeta penaltı kadar tehlikeli, bu 6 maçta kornerden 3 gol attırdı Ernst ve Pektemek(2), serbest vuruşlarıda kornerleri kadar etkili. Kısacası Manny Beşiktaştaş'ın en etkili oyuncusu ve eğer kadromda Manny varsa, ilk 11'i yazarken önce onu yazar sonra geri kalan 10 oyuncuyu yazarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder