21 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupası 2.Maçlar sonu Değerlendirmelerim

Dünya kupası 2.maçları da bu gece ispanya-honduras maçıyla sona erdi ilk 2 maçlarda turnuvada bir çok süpriz yaşandı turnuvaya tam anlamıyla damga vuran takım yok turnuvaya tek damga vuran VUVUZELA denilen müzik aletleri!!! diyebiliriz.
Maçları grup olarak değerlendirmeye başlayalım.
A Grubu:
ilk maçta hayal kırıklığı yaratan Fransa 2.maçlar sonucunda tamamen karıştı meksikaya 2-0 yenilen fransa bavulunu toplamak için son maçı bile beklemyebilir aslında çünkü son maçta zayıf ev sahibi güney afrikayı yense bile meksika ve uruguay beraberlik halinde gruptan ele ele çıkacakları için fransa evine dönüş biletini almıştır. Bu grubun başında bu grupdan kim çıkarsa süpriz olmaz demiştim fransa elenirse şaşırmam demiştim ve yanılmadım fransa 3.olur meksikayla berabere kalıp uruguay 1. meksika 2.olarak gruptan çıkarlar el ele.
B Grubu:
arjantin koreyi 4-1 yenerek turnuvanın en büyük favorisi olduğunu gösterdi bir kez daha ve yunanistanı da yenerek 9 puanla 2.tura çıkacaklardır 2.ise kim olacak tam bir muamma bence kore-nijerya kazananı 2.tura çıkacaktır ben hala nijerya diyorum izleyip göreceğiz ya nijerya ya da kore 2.tura çıkacaktır 2.olarak.
C Grubu:
Grubun ve turnuvanın favorisi ingiltere 2.maçında da şaşırttı grubun ve turnuvanın en zayıf takımı olan cezayire gol atmayı başaramayan ingiltere 0-0 ile sahadan moralsiz ayrıldı ve 3.maçda slovenyayı yenmek zorunda ki yeneceklerdir çünkü aşırı bir motivasyonla doldular cezayir maçı sonrası, 1.olacak takım ise cezayir-abd maçına bağlı tabi ki ve bence abd cezayiri farklı yenerek 1.olup gruptan çıkacaktır.
D Grubu:
İşlerin en karışık olduğu gruplardan biri de d grubu ilk maçta avustralyaya 4 atan almanya 2.maçında sırbistana yenildi, sırbistan da benim turnuvanın süpriz takımı adayımdı ama ilk maçta ganaya yenilerek şaşırtmışlardı ki 2.maçda almanyayı yenerek benim iddamı haklı çıkardılar 3.maçlara gelirsek avustralyayı yenerek sırbistan 1.olarak çıkacaktır gruptan 2.ise gana-almanya maçına bağlı gana yenilmezse çıkıcak almanya çıkması için mutlaka kazanmalı eğer kingston iyi oynarsa ben gananın yenilmeyeceğini ve almanyanın turnuvaya veda edeceğini düşünüyorum.
Ama yine de sanki almanya sırbistan çıkacak gibi gözüküyor 1.sırbistan 2.almanya olarak gruptan.
E Grubu:
Hollanda 2 maçta 2 galibiyet alarak gruptan çıktı bile son maçta 2 maçta sıfır çeken kamerunla oynayacaklar 2.olarak gruptan çıkmak isteyen 2 takım japonya ve danimarka karşılaşacak ve bence danimarka 2.olarak gruptan çıkacaktır.
F Grubu:
C grubunda nasıl ingiltere 2 puan alıp zayıf cezayiri yenemediyse bu grupta da italya 2 puan aldı ve zayıf yeni zelandayı yenemedi 2 maçta 2 puan alan italya 2.tura çıkmak için slovakyayı yenmek zorunda ki yenecektir grubun 1.ise paraguay oldu bile son maçda yeni zelandayı yenecektir paraguay.
G Grubu:
Portekiz 2.maçda koreye adeta gol olup yağdı 7-0 gibi tarihi bir fark attı ronaldo önderliğindeki portekiz ve gruptan çıkmayı garantiledi gibi bu skorlar brezilyada fildişini 3-1 yenerek gruptan çıktı diyebiliriz. bu grupta 1.olacak takım büyük ihtimalle ispanyayla karşılaşacağı için son maçda karşılaşacak portekiz-brezilya maçı farklı olacak şuan 1.olan brezilya portekizin 1.olmak istememesinden dolayı 1.olacaktır ve erken finalde 2.turda ispanyayla karşılaşacaktır.
H Grubu:
bu grupta ilk maçta isviçreye yenilen ispanya zayıf hondurası 2-0 la geçerek avantaj kaybetti ama yine de son maçda şiliyi yenerse gruptan çıkacaktır isviçrede şiliye yenilerek gruptan çıkmayı garantileme fırsatını tepse de son maçta zayıf hondurasa en a 3 atarak gruptan çıkacaktır 1.olarak 2.çıkacak takım ispanya-şili maçına bağlı ispanyada aynı almanya gibi mutlaka kazanması lazım gruptan çıkması için ve şili de çok güçlü bir ekip ispanya çok zorlanacaktır ama yinede 2.olarak 2.tura çıkacaktır ve erken finalde brezilyayla karşılaşacaktır ama şili berabere bile kalsa çıkacağı için ispanyanın işi çok zor şili çıkarsa şaşırmam açıkçası.

1 yorum:

  1. Şu ana kadar maçlık bazda en takdir ettiğim takım Brezilya karşısındaki K.Kore

    En beğendiğim oyuncu Asamoah Gyan

    En büyük eleştirim hakemler ve onların çoğu saçma kartları(özellikle Almanya-Sırbistan maçındaki hakem)

    En büyük sinirim malum yazmaya gerek bile yok.Yöresel çalgıymış..Hadi ordan..

    Gönülden romantizmle ve ümitsizce desteklediğim takım Arjantin.

    Gol kralı adayım L. Fabiano

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    F.yurdusev (bu arada hayırlı olsun blog.)

    YanıtlaSil