24 Ocak 2012 Salı

Oscar adayları açıklandı

Az önce Oscar adaylıkları açıklandı ve sıcağı sıcağına adayları yazıp, değerlendirmelerimizi yapalım.

En iyi film adayları: 

The Artist
The Descendants
Extremely Loud and Incredibly Close
The Help
Hugo
Midnight in Paris
Moneyball
The Tree of Life
War Horse

Bu dalda kaç filmin aday olacağını kimse bilmiyordu 5-10 arası deniyordu, 9 yaptı aykırı akademi, The Tree of Life'ın adaylığı beni çok mutlu etti hak etti çünkü ama Extremely Loud&Incredibly Close'un adaylığına şok oldum, tamamen lobi ile adaylık kazandı, kesinlikle haketmedi aday olmayı. Onun yerine Tinker, Tailor, Soldier, Spy aday olmalıydı yada Drive. Onun dışında hakeden filmler aday olmuş.
9 adaylık olmasına rağmen yarış 3 aday arasında geçecek bu filmler: The Artist, Hugo ve The Descendants olacak.

En iyi erkek oyuncu adayları:

George Clooney-The Descendants
Brad Pitt-Moneyball
Jean Dujardin-The Artist
Gary Oldman-Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Demian Birchir-A Better Life

Leonardo Dicaprio ve Michael Fassbender'in adaylık dışı kalması herkesi şaşırttı ama akademi sever böyle şokları, Leo ve Fassbender yerine listeye giren Demian Birchir A Better Life'da gerçekten çok iyiydi ama yine de Fassbender'i kesemezdi, Oldman ise Tinker, Tailor, Soldier, Spy'da adeta oyunculuk dersi vermiş o yüzden Leo yerine aday olması bence doğru karar.

En iyi kadın oyuncu adayları:

Glenn Close-Albert Nobbs
Viola Davis-The Help
Rooney Mara-The Girl with The Dragon Tattoo
Meryl Streep-The Iron Lady
Michelle Williams-My Week with Marilyn

Bu dalda en büyük şok We Need to Talk About Kevin ile harika bir oyunculuk sergileyen Tilda Swinton'un aday olamamasıydı, akademi onun yerine genç oyuncu Rooney Mara'yı tercih etti ve kesinlikle büyük haksızlık yaptı, diğer 4 aday zaten belliydi, ben belki Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Kirsten Dunst'ın akademi tarafından görülebileceğini düşündüm ama yanılmışım, keşke Swinton'u o kesseydi Mara yerine.
Bu dalda yarış iki aday arasında geçecek The Help ile Viola Davis ve The Iron Lady ile Meryl Streep, ben ikisinin de kazanmasını istiyorum, akademi 68'de yaptığıni yapıp yine iki oyuncuya en iyi kadın Oscarını verir mi? Neden olmasın.

En iyi yardımcı erkek oyuncu adayları:

Kennet Branagh- My Week with Marilyn
Jonah Hill-Moneyball
Nick Nolte-Warrior
Christopher Plummer-Beginners
Max won Sydow-Extremly Loud and Incredibly Close

En büyük süpriz Drive filminde harika oynayan Albert Brooks'un adaylık alamaması oldu, onun yerine genelde komedi rollerinde oynayan Jonah Hill'in Moneyball filmindeki ciddiyetini dikkate almış akademi, oysaki bu dalda iki favori vardı biri de Albert Brooks'du o aday bile olamadığına göre bu dalın galibi şimdiden belli Beginners filmindeki eşcinsel baba rolüyle Christopher Plummer.

En iyi yardımcı kadın oyuncu adayları:

Berenice Bejo-The Artist
Jessica Chastain-The Help
Melissa Mccarthy-Bridesmaids
Janet Mcteer-Albert Nobbs
Octavia Spencer-The Help

Bu dalda hiç süpriz yaşanmadı tahmin edilen oyuncular aday oldular, The Help filminden iki aday çıktı ve bu iki adaydan biri bu dalın kazananı olacaktır, Octavia Spencer Chastain'e göre bir adım önde.

En iyi yönetmen adayları:

Woody Allen-Midnight in Paris
Michael Hazanavicius-The Artist
Terrence Malick-The Tree of Life
Alexander Payne-The Descendants
Martin Scorsese-Hugo

Benim için sürpriz olmasa da bu daldaki tek sürpriz War Horse ile Steven Spielberg'in aday olamaması oldu, onun yerine ise the Tree of Life ile Terrence Malick aday oldu, iyi ki de oldu, Spielberg olsaydı haksızlık olurdu, diğer 4 aday beklenen adaylardı, bu dalda favoriler Scorsese ve Michael Hazanavicius.

En iyi animasyon filmi adayları:

Une vie de Chat
Chico&Rita
Kung fu Panda 2
Puss in Boots
Rango

En büyük sürpriz Golden Globe'u kazanan The Adventures of Tin Tin'in aday olamaması oldu, onun yerine Une vie de Chat aday oldu, her ne kadar Globe'u kazandı diye kızsamda Tin Tin'e aday olması gerekiyordu büyük haksızlık oldu bu. Bu dalın tek favorisi Rango, globe'u Tin Tin'e kaptırdı ama oscar'da rakibi bile yok.

En iyi yabancı film adayları:

Bullhead-Belçika
Footnote-İsrail
In Darkness-Polonya
Monsieur Lazhar-Kanada
A separation-İran

Bu dalda ilk 9'a kalamayan Lübnan yapımı Where do we go Know? benim için büyük şok olmuştu, onun dışında ilk 9'a kalan filmlerden Alman yapımı Pina'nın ilk 5'e kalacağını düşünüyordum ama Akademi onu en iyi belgesel dalında aday göstermiş ve aslında doğru olanı yapmış, bu dalda kazanan çoktan belli geri kalan 4 aday sadece ona eşlik etmek için adaylar. 2011'in en iyi filmlerinden olan A SEPARATION yabancı oscarını kesin kazanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder