13 Ocak 2012 Cuma

Critics choice awards kazananları


Critics choice ödülleri bu sahah sahiplerini buldu, oscar için tabi ki çok erken ama yine de insanların kafasında yavaştan bi şablon belirlenmeye başlandı, ödüllerde süpriz fazla olmadı ama tabi ki benim açımdan, takip ettiğim amerikalı sinema eleştirmenleri çok şaşırdılar hatta kızdılar bazı ödüllerde kazananlara.
Ana dallarda kim neyi kazandı hem yazıp hem de kısaca yorumlarımı yapayım sıcağı sıcağına.

En iyi yabancı film: bu dalda başka filmin kazanma ihtimali yoktu zaten, 2011'in en iyi filmi olan A SEPARATION, rahat bir şekilde kazandı, oscar'da da böyle olacaktır.

En iyi yardımcı kadın: The help filminin iki oyuncusu arasında oldu yarış, jessica chastain ile octavia spencer arasındaki yarışı spencer kazandı, chastain bu sene 3 harika filmde oynadı ama bu filmde spencer'ın daha iyi oynadığını her izleyen görecektir, o yüzden sürpriz olmadı kazanan bu dalda.

En iyi yardımcı erkek: bu dalda da iki favori vardı biri the beginners ile christopher plummer diğeri drive ile albert brooks, şansları eşitti, oynadıkları filmlerde ikisi de süper oynamıştı ama benim gönlüm hep plummer'dan yanadır, ve o kazandı umarım oscar'da da böyle olur.

En iyi yönetmen: genelde en iyi filmi kim alırsa o filmin yönetmeni de en iyi yönetmen ödülünü alır, bu çok nadir değişen bir kuraldır(kural derken, o kadar birbiriyle bağdaşmıştır ki bu iki ödül, kural gibi oldu artık) ama bu sefer öyle olmamalıydı bence en iyi yönetmen kesinlikle scorsese'nin hakkıydı "hugo" adlı başyapıtıyla ama maalesef kazanan "the artist" filmiyle michel hazanavicius oldu. Oscar'da ne olur dersek sanki yönetmen ödülüyle film ödülü bu sene aynı filme gitmeyecek gibime geliyor.

En iyi erkek oyuncu: bu dalda favori yok bu sene, hollywood'un iki yakışıklı ve karizmatik oyuncusu brad pitt ve george clooney kıyasıya bir yarış içinde olacaklar, bu gece ilk roundu clooney kazandı ama daha golden globe ve sag(screen actors guild) ödülleri var oacar'a kadar, ben her ne kadar daha erken de olsa clooney'in kazanacağını düşünüyorum.

En iyi kadın oyuncu: en iyi erkek dalında olduğu gibi kadın dalında da bu sene iki oyuncu deyimi yerindeyse kapışacaklar, sağ köşede viola davis, sol köşede meryl streep olacak, viola davis the help filmindeki rolüyle adeta bu sene oscar benim diyor ama karşısında yılların oyuncusu streep var üstelik the iron lady gibi bir filmle, ilk roundu bu gece davis aldı, bakalım oscar'a giden yolda neler olacak, ben ikisine de verilmesinden yanayım bu sene oscar'ın, keşke olabilse bu ki olmayacak bir şey değil 1968 senesinde funny girl filmiyle barbra streisand ve the lion in winter filmiyle katherine hepburn kazanmışlardı.

En iyi film: bugün the artist kazandı the descendants'ı mağlup ederek ve sanırım böyle de gidecek, globe ve oscar'ı da alacak bizi sessiz sinema zamanına götüren the artist.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder