16 Ocak 2012 Pazartesi

Golden Globes Gecesi ve Kazananlar


Dün gece Oscar'dan sonra en görkemli törenlerden biri olan Golden Globes'lar dağıtıldı, birbirinden güzel starlar önce kırmızı halıda birbirinden ünlü tasarımcıların kıyafetleri ile adeta şov yaptılar, gecenin şık ve rüküşleriyle başlayalım önce.

Gecenin en şık 3 kadını sırasıyla: Kırmızı kıyafetiyle Reese witherspoon, pembe elbisesiyle Charlize Theron ve yeşil-mavi karışımı deniz kızını andıran elbisesiyle Sophia Vergara oldular. Reese Witherspoon göğüs ve sırt dekoltesiyle, Charlize Theron bacak dekoltesiyle, Sophia Vergara ise sırt ve göğüs dekolteleriyle geceye damgalarını vurdu.
Gecenin çifti ise tabi ki Brad Pitt ve Angelin Jolie oldu, ayrıca Angelina da ilk 3'e giremesede gayet şıktı.
Gecenin rüküşlerine gelirsek Piper Perabo, Tilda Swinton ve Meryl Streep ilk 3 sırayı çok rahat bir şekilde aldılar.

Perabo olmayan göğüs dekoltesiyle transparan ve akıllara zarar bir elbise giydi,
Swinton ise geleneksel rüküş haline devam etti ve bizi şaşırtmadı ve ben tarzımdan ödün vermem dedi, Streep ise ödül aldığı gecede elbisesiyle maalesef sınıfta kaldı, Golden Globe değilde sanki gece gezmesine gider gibi giyinmişti.

Ödül törenine gelecek olursak geçen seneye gere daha sönük geçtiğini söylemek gerekir, bunun sebebi de Ricky Gervais'in daha geri planda kalmasıydı, geçen sene esprileriyle törene damga vuran Gervais, bu senede salondakileri ve televizyon başında izleyenleri çok güldürdü ama maalesef ona ayrılan süre daha kısıtlıydı ama o bu kısıtlı sürede yine damgasını vurdu törene, özellikle törenin başında yaptığı Kim Kardashain-Kate Middleton esprisi ve en iyi müzik ödülünü sunarken yaptığı Madonna-Elthon John esprileri gayet iyiydi.

Ödüllere gelirsek fazla süpriz olmadı açıkçası, eskiden globe'da çok daha fazla süpriz olurdu bu sene beklenenler kazandı bi kaç ödül dışında, kazananlar ve yorumlarımı yapayım hemen.

En iyi film Drama:
Bu dalda "The Descendants" favoriydi onu zorlayak bir film yoktu ve öylede oldu, rahat bir şekilde kazandı ödülü Alexander Payne'in filmi.

En iyi film Komedi/Müzikal:
Bu dalda da Oscarın da en büyük favorisi olan "The Artıst" kazandı. Şimdi Oscar'da "The Descendants" mı? yoksa "The Artist" mi? kazanacak bu sorunun cevabı bekleniyor.

En iyi Yönetmen:
Genelde en iyi filmi kazanan filmin yönetmeni kazanır ama bu sefer öyle olmadı ve iyiki olmadı çünkü 2011'in en iyi filmlerinden olan "Hugo" ve usta yönetmen Martin Scorsese bu ödülü hakettiler.

En iyi kadın oyuncu Drama:
İşte bu dalda süpriz demesek de iki kişiden kaybedenin hakkı yenecek bir durum vardı bir tarafta "The Help" ile harika bir performan gösteren Viola Davis diğer tarafta İngiltere'nin eski başbakanı Margaret Thatcher rolüyle Meryl Streep ve kazanan Streep oldu, Oscar'da tam tersini görebiliriz, benim görüşüm ikisine de vermek olurdu ödülü çünkü hangisi kazanırsa diğerine haksızlık olacak, o kadar iyi oynamış iki oyuncuda.

En iyi erkek oyuncu Drama:
Bu dalda da Hollywood'un iki yakışıklı aktörü favoriydi bi tarafta Brad Pitt diğer tarafta George Clooney, ve bence de hakeden kazandı, ödülü Clooney aldı.

En iyi kadın oyuncu Komedi:
Bu dalda da tek favori vardı o da Marilyn Monroe'yu calandıran Michelle Williams, filmin çekim aşamasında Monroe'yu canlandıracak kişi Williams olmamalıydı demiştim hala da arkasındayım sözümün ama Williams rolünün hakkını fazlasıyla vermiş ve bu ödülü haketmiş.

En iyi erkek oyuncu Komedi:
The Artist filminin başrol oyuncusu Jean Dujardin bu dalda tek favoriydi ve kazanan oldu.

En iyi yardımcı kadın oyuncu:
Kazanan The Help filminden bir oyuncu olacaktı ya Jessica Chastain ya da Octavia Spencer, %51'e %49 Spencer demiştim ve o kazandı ama Chastain de alsa itirazım olmazdı. Jessica Chastain ödülü alamasada 2011'de oynadığı 4 harika filmle seneye damgasını vurdu önce "The Tree of Life" filminde karşımıza çıktı sonrasında "Take Shelter" ve ardından "Coriolanus" ve son olarak da "The Help" bu 4 muhteşem filmde de önemli karakterleri oynadı ve adından çok bahsettirdi o yüzden ödül almasa da önemli değil aslında.

En iyi yardımcı erkek oyuncu:
İki usta oyuncu bu dalda öne çıkıyordu "Drive" filmiyle Albert Brooks ve "Beginners" filmiyle Christopher Plummer, ama ben biraz da duygusal olarak Plummer'ın almasını istiyordum aslında ve o kazandı.

En iyi animasyon Filmi:
Gecenin tek haksızlığı bu dalda yapıldı Rango almalıydı ama Spielberg farkıyla The Adventures of Tin Tin kazandı, umarım Oscar'da Rango alır, çünkü çok daha eğlenceli ve iyi bir animasyon.

En iyi yabancı Film:
Gecenin en kesin ödülüydü diğer adaylar kontenjan dolsun diye ordaydılar, Oscar'da da kazanacak hatta bence 2011'n en iyi filmi Asghar Farhadi'nin A SEPARATION filmi, harika bir İran yapımı, tek kelimeyle olağanüstü bir film.

En iyi Senaryo:
Çoğu kişi bu ödülün kazananını haftalar öncesinden "The Artist" olarak belirlese de ben ısrarla Woody Allen'ın sihirli değdiği "Midnight in Paris"in kazanacağını savundum ve hak eden kazandı, Paris'e aşık olacağınız bir senaryo ve sıcacık bir film ile Allen bu ödülü hak etti ve kazandı.

Kazananlar böyledi şimdi sırada Oscar heyecanı var ve ben Oscar'da bu ödüllerin değişeceğini biraz daha süprizler olacağını düşünüyorum, zaten Gervais'in de dediği gibi Golden Globe Kim Kardashian ise Oscar Kate Middleton'dur.

1 yorum:

  1. merhaba,
    bu ne demek onu anlamadım "Monroe'yu canlandıracak kişi Williams olmamalıydı demiştim hala da arkasındayım sözümün ama Williams rolünün hakkını fazlasıyla vermiş ve bu ödülü haketmiş."
    sözünüzün arkasındaysanız, bu ödülü haketmedi demeniz lazım,sanırım anlam kargaşalığı olmuş burada ,en azından benim için...

    YanıtlaSil