1 Şubat 2012 Çarşamba

Screen Actors Guild Awards


Screen Actors Guild(sag)ödülleri iki gün önce açıklandı, sektör ödüllerinin en önemlisi sag'dır ve genelde Sag'ı kazanan oyuncular Oscar'da da oyunculuk dallarını kazanırlar, o yüzden önemi büyüktür bu ödüllerin Oscar yarışında. Ayrıca son 7 senede Sag'ı kazanan oyuncuların oscar'ı da kazandığını yazayım da bu ödülün oscar için ne kadar belirleyici bir ödül olduğu iyice anlaşılsın.

Gelelim kazananlara, 3 dalda kazananlar beklenilen adaylar oldu ama bir dal var ki kazanan açıklandığında tüm salon şok oldu, buna Tv başında ben de eşlik ettim. Önce beklenenleri yazalım.

En iyi yardımcı erkek oyuncu : Bu ödüle bu sene Christopher Plummer The Beginners filmindeki eşcinsel baba rolüyle resmen ambargo koydu, tüm ödül törenlerinde istisnasız bu ödülün kazananı hep o oldu ve Oscar'da da bu ödül için başka adaydan bahsetmek imkaansız, Plummer o çok istediği Oscar'ına 83 yaşında kavuşacak.

En iyi yardımcı kadın oyuncu : Aynı yardımcı erkekte olduğu gibi yardımcı kadında da kazanan önceden belliydi, The Help filmindeki harika performansıyla Octavia Spencer bu ödüle ambargo koydu ve her yerde bıkmadan kazandı, Sag'ı da kazandığına göre Oscar için hiç bir engel kalmadı Spencer için.

En iyi kadın oyuncu : Bu ödül iki kişi arasında gidip gelecekti Golden Globes'da Meryl Streep kazanmıştı ve burda da kazanırsa 3.Oscarı hayırlı olsun diyebilirik ama rakibi de sert kayaydı ve bu yarışı kolay kolay bırakacak biri değildi, The Help filmini alıp götüren adeta oyunculuk gösterisi yapan Viola Davis de en az Streep kadar Oscar'ı hak ediyordu ve Sag'ı kazanarak Oscar öncesi durumu eşitledi, Oscar için tahminimi sonra yazacağım ama iki oyuncu da bu sene Oscar'ı hakediyorlar o yüzden keşke 68 senesindeki gibi bir mucize olsa da ikisine de verilse Oscar.

En iyi erkek oyuncu : İşte tek süprizin gerçekleştiği kategoriye geldik, bu dalda ya Brad Pitt ya da George Clooney kazanacaktı herkes de öyle bekliyordu ki bi anda Jean Dujardin ismi açıklandı, salondaki herkes şok oldu bu ismin açıklanmasıyla, aslında sonradan düşündüğümde bu adam Cannes'da da en iyi erkek ödülünü kazandı, o yüzden o kadar da şaşırmamak gerekir ama özellikle Abd medyası dikkati tamamen iki starının üzerine çektiği için Dujardin'i biraz göz ardı ettik. Şimdi Oscar'da bu dal inanılmaz bir çekişmeye sahne olacak bir tarafta hollywood'un iki yakışıklı stari Clooney ve Pitt diğer tarafta Cannes ve Sag'ı kazanarak bu yarışta ben de varım diyen Fransız Dujardin, bakalım kim galip çıkıcak bu inanılmaz yarıştan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder