13 Aralık 2012 Perşembe

GOLDEN GLOBES 2012



Sonunda geldik yine bir ödül mevisimine golden globes’lar bugün açıklandı, oscar’ın habercisi deseler de değil, globes’lar çok farklı bir ödül töreni ama yine de oscar’dan sonra en çok önem verilen ödül töreni olduğu aşikar.


Önce adayları yazalım ve sonra kim kazanır yorumlayalım.

En iyi film(drama):

Argo : Bu senenin en iyilerinden, hiç düşmeyen gerilimi ve o gerilimi size yaşatmasıyla bile harika bir film olduğunu gösteriyor, bu ödül için favorilerden biri ama en büyük favori değil, alırsa sevinirim.

Django Unchained: Tarantino yine yapmış yapacağını, harika bir western çekmiş ama diğer adaylar arasında şansı yok denecek kadar az.

Life of Pi: Ang Lee zaten çok büyük bir sinemacı ve bu filmi de bu senenin farklı yapımlarından biri, adaylığı hak ediyor ama kazanması büyük sürpriz olur.

Lincoln: Bu dalın en büyük favorilerinden biri, Spielberg çok iyi bir dönem filmi çekmiş, kazanma şansı çok yüksek ama rakipleri de çok sağlam.

Zero Dark Thirty: Ladin’in ölümüyle çekimlerine hemen başlandı ve kısa sürede çok iyi bir film yapıldı, bu dalın en büyük favorisi ama rakipleri Argo ve Lincoln’ü göz ardı etmememek lazım.

En iyi film(komedi/müzikal):

The Best Exotic Marigold Hotel: Bu dalın en zayıf halkası, Hollywood’un yaşlı emektarlarını buluşturan eğlencelik bir film, fazlası olmaz.

Les Miserables: Bu tiyatro uyarlaması çok defa sinemaya aktarıldı ama bu sefer bir başka, hem sağlam kadrosu hem de iyi bir yönetmenle en iyi uyarlama oldu şimdiden, bu dalın en büyük 2 favorisinden biri.

Moonrise Kingdom: Wes Anderson’un tarzını açıkçası fazla sevmem ama bu film bir başka, ben bile bayıldıysam eğer gerçekten iyi bir film yapmış demektir Anderson, bu dalda şansı maalesef fazla değil ama açıkçası isterim sürpriz yapmasını.

Salmon Fishing in the Yemen: bu film izlemediğim tek film, hatta ne yalan atayım ödüller açıklandığında duydum ismini, o yüzden yorum yapamayacağım.

Silver Linings Playbook: Bu dalın diğer bir favorisi, oyuncular çok iyi, film gayet keyifli, Les Miserables’e göre bir adım önde.

En iyi Aktör(drama):

Daniel Day Lewis-Lincoln: Lincoln mezarından çıkıp gelse, yok artık derdi, işte öyle oynamış Lewis filmde, bu dalın tartışmasız favorisi.

Richard Gere-Arbitrage: Gere’i uzun zamandır görmüyorduk ödül adaylıklarında, çok iyi oynamış ama maalesef Lewis varken sadece alkışlamaya gelecektir.

John Hawkes-The Sessions: bütün eleştirmenler ısrarla adaylıklar veriyor Hawkes’e ama ben beğenmedim açıkçası.

Joaquin Phoenix-The Master: Eğer Lincoln bu sene çekilmeseydi, Phoenix kasıp kavuracaktı bu filmdeki performansıyla ortalığı ama o da Lewiszede olarak kalacak ama yine de bu dalda sürpriz yaparsa Phoenix yapar.

Denzel Washington-Flight: Usta oyuncu yine kalitesini ortaya koymuş ve bir alkoliği çok iyi canlandırmış, adaylık hakkı ama daha fazlası değil.



En iyi aktris(drama):

Jessica Chastain- Zero Dark Thirty: Chastain yıldızı yükselen aktrislerden biri, 2011’deki çıkışını sürdürüyor, bu dalda da sürpriz yapabilir, şaşırmam.

Marion Cotillard-Rust&Bone: Cotillard bu dramı çok iyi oynamış, seyirciyi derinden sarsan bir drama oynamak her oyuncunun harcı değil ama Cotillard bunu başarmış, ödül onun hakkı.

Helen Mirren-Hitchcock: Yılların eskitemediği oyuncu Mirren usta yönetmen Hitchcock’un karısını oynadı filmde, çok da iyiydi oyunculuğu ve adaylık getirdi ama daha fazlası zor.

Naomi Watts-The Impossible: Watts’da sevdiğim oyunculardandır ve o da uzun zamandır ortalıkta yoktu, bu filmde gayet iyi ama kazanma şansı yok denecek kadar az.

Rachel Weisz-The Deep Blue Sea: Çok iyi bir film olmasada Weisz’ın oyunculuğu filmi yükseltiyor, hatta Weisz olmasa o film izlenmez diyebilirim, kesinlikle hak edilen bir adaylık, sürpriz yapma şansı maalesef yok.

En iyi aktör(komedi/müzikal):

Jack Black-Bernie: Black her zamanki gibi usta olduğu dalda yine kırıp geçiriyor performansıyla ama bu dalda ağır abiler varken onun şansı maalesef yok.

Bradley Cooper-Silver Linings Playbook: Cooper hep yakışıklı oyuncu diye anıldı Hollywood’da ama bu sefer yetenekli oyuncu olarak değiştirdi kendisine yaklaşımı, çok iyi bir performans ve globe’a çok yakın cooper.

Hugh Jackman-Les Miserables: Bu dalın en büyük favorisi, onu zorlayacak tek kişi Cooper.
.
Ewan Mcgregor-Salmon Fishing in the Yemen: Filmi izledikten sonra yorumumu yapacağım ama Mcgregor’u severim.

Bill Murray-Hyde Park on Hudson: Murray bildiğimiz murray, usta oyuncu hep formda, adaylık hakkı ama kazanır mı? Çok zor.

En iyi aktris(komedi/müzikal):

Emily Blunt-Salmon Fishing in the Yemen: Filmi izledikten sonra yorum yapacağım.

Judi Dench-The Best Exotic Marigold Hotel: Dench yaşlanmasına rağmen hala eski enerjik Dench, filme enerjisini de katmış, gayet keyifli bir film olmuş, ama kazanma şansı maalesef yok.

Jennifer Lawrence-Silver Linings Playbook: Bu dalın tek favorisi, alacaktır.

Maggie Smith-Quartet: Smith’de Dench gibi eski toprak, 2 oscarı var zaten ama bu sefer globe alma şansı yok.

Meryl Streep-Hope Springs: Streep filmde kocasının ilgi göstermediği kadın rolünü harika canlandırıyor ama artık o da bıkmıştır ödül almaktan, evde yerde kalmamıştır zaten.

En iyi yardımcı aktör:

Alan Arkin-Argo: Arkin Argo’da az ama öz rol alıyor, adaylık için yeterli ama kazanmak için yetersiz kalıyor.

Leonardo Dicaprio-Django Unchained: Caprio bi türlü alamadı oscarı, o artık Oscar için film çeviriyor, globe onu kesmez, zaten kazanma şansı da yok bu sene.

Philip Seymour Hoffman-The Master: Oyuncu nasıl olurun sözlükteki tanımı Hoffman’dır bence, her rolü bu kadar iyi oynayan oyuncu bu zamanda çok zor bulunuyor, bu dalın favorilerinden.

Tommy Lee Jones-Lincoln: Bu dalın diğer bir favorisi de Jones, alma ihtimali Hoffman’a göre biraz daha fazla.

Christopher Waltz-Django Unchained: Caprio’dan sonra Waltz’da aday oldu Tarantino’nun enfes filmiyle ama o da sadece adaylıkla yetineceklerden olacak.

En iyi yardımcı aktris:

Amy Adams-The Master: Adams’ı severim, iyi oyuncudur bu ödülü kazanması da şaşırtmaz beni ama rakipleri maalesef çok güçlü.

Sally Field-Lincoln: Field’ın iki oscarı var ve uzun zamandır ortalıklarda gözükmüyordu, onun oyunculuğunu izlemek büyük keyif, favorilerden biri o, keşke kazansa.

Anne Hathaway-Les Miserables: Bu dalın en büyük favorisi, kazanacaktır da.

Helen Hunt-The Sessions: Hawkes gibi Hunt’da sırf adaylık dolsun diye listeye eklenmiş, gidip Hathaway’i alkışlasın orda.

Nicole Kidman-The Paperboy: Açıkçası şaşırdım kidman’a çıkan adaylığı, sanırım kontenjanı doldursun diye aday yaptılar, adayların en zayıfı.

En iyi yönetmen:

Ben Affleck-Argo: Affleck kendini en çok geliştiren kişi ödülünü çoktan aldı, bir zamanların Bennifer’ı inanılmaz filmlere imza attı yönetmenlik koltuğuna oturduktan sonra, son filminde ise artık usta yönetmenlerin yanına doğru yol alma zamanı geldiğini gösterdi, kesinlikle o almalı.

Kathryn Bigelow-Zero Dark Thirty: Kısa sürede böyle sağlam film çekmek her babayiğidin harcı değil, ama Bigelow bunun da üstesinden geldi, favorilerden birisi de o, ama almasın, Affleck almalı.

Ang Lee-Life of Pi: Sıradışı filmlerin ismi Lee yine sıradışı bir filme imza attı, film çok keyifli, ama Lee bu filmle bu ödülü maalesef kazanamaz.

Steven Spielberg-Lincoln: Usta yönetmen çok iyi bir dönem filmine imza attı, kazanma şansı çok yüksek ama dediğim gibi Affleck’in almasını istiyorum ben, Spielberg zaten almış alacağı kadar.

Quentin Tarantino-Django Unchained: En sevdiğim yönetmenlerden biri, canı ne istiyorsa onu çekiyor, kazanma şansı düşük ama sürprizi sever Tarantino.

En iyi animasyon:

Brave: Pixar bu sene maalesef eski performansında değil, Brave iyi olsa da bi Up ya da Wall-e değil, kazanma şansı var ama daha iyileri var.

Frankenweenie: Bu senenin en iyisi kazanmalı.

Hotel Transylvania: Eğlenceli ama o kadar, ödül alacak kapasitede değil.

Rise of the Guardians: İzlemedim.

Wreck-it Ralph: En büyük favori sanırım o kazanacak.

En iyi yabancı film:

Amour-İsviçre: Senenin en iyilerinden biri, Haneke ustalığını göstermiş yine, oyunculuklar da fevkalade, kesinlikle kazanmalı ve kazanacaktırda.

Kon-tiki-Norveç: İzlemediğim.

Intouchables-Fransa: Bu senenin en iyi filmlerinden bir diğeri yine bu kategoride, insana umut yükleyen, yaşama sevinci katan harika film, keşke Amour’la beraber kazansa.

The Royal Affairs-Danimarka: Bol entrika dolu bir kraliyet filmi, sağlam bir film ama diğer iki başyapıt karşısında şansı yok.

Rust&Bone-Belçika: Cotillard’ın harika oyunculuğuyla beraber güzel bir film oluyor, izlemekte fayda vari güzel dram.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder