6 Kasım 2011 Pazar

ROTASYON!!!

İlk 11 açıklandığında demiştim, skor ne olursa olsun Carvalhal benim gözümde kötü hoca diye, en azından kesinlikle büyük takım hocası olmadığını maç öncesi tahtaya yazdığı 11 ile kanıtlamıştı Carvalhal.

Perşembe günü zorluk ve sertlik oranı çok yüksek bir maça çıkmış ve 90 dakika çok yıpranmış bir takım pazar günü lig maçına çıkıyor ve perşembe günü oynayan 11 oyuncunun 10'u sahada.

Büyük takımın diğer takımlardan farkı nedir? Kadro genişliği, ama sen o geniş kadronu kullanamıyorsan bu kadroyu yönetme hakkına sahip olmaman gerekir.

Perşembe günü oynanan maçta Egemen başta olmak üzere, İsmail ve Veli çok yıpranmıştı o zaman sen pazar günü rotasyona giderek bu oyuncularını dinlendirmelisin, Egemen tabi ki bu takımın ilk 11'inde her zaman oynayacak ama onun da dinlenmeye hakkı var, Sidnei ile başlamalıydı C arvalhal, Sidnei de en az Egemen ve Sivok kadar kaliteli hatta onlardan daha teknik bir oyuncu ve bu maçta bile oynatmazsan sen bu genç oyuncuyu hem hevesini kırar hem de oyuncuyu yıpratırsın, İsmail yerine de Tanju oynamalıydı, İsmail kiev maçı bitiminde yere yığılmış ve 5 dakika yerde kalmıştı hem mental hem de fiziksel olarak çok yıpranmıştı, Veli yerine de çift santrafor Mustafa-Almeida oynamalıydı bu maçta, Veli de kiev maçında en az Egemen ve İsmail kadar yıpranmıştı.

Dediğim gibi büyük takım diğer takımlardan kadro derinliği ile ayrılır, avrupa'da oynayan takımın aynısını lige sürersen hem yedek kadronun hevesini kırarsın hem de daha önemli maçlarda gerekecek as oyuncularını yıpratırsın.

Maç 2-0 olduğunda bile 60.dakikadan sonra bu takımın kondisyon ve konsantrasyon olarak düşeceğini sadece ben değil futboldan anlayan çoğu kişi görmüştü, yorgun olmana rağmen 2-0 öne geçip o skoru koruyamazsan zaten büyük takım olma özelliğini sahaya yansıtamamışsın demektir. Her maçın kırılma anı vardır bu maçta da 2-0 iken karşı karşıya kaçıran mustafa maçın kaderini çizdi o pozisyonla 3-0 olacak maç 3 dakika içinde 2-2'ye döndü ve zaten yorgun olan beşiktaş bir anda beyaz mendil attı sahaya ve ardından beklenen son gerçekleşti.

Totenham da perşembe uefa maçı yaptı ve bugün oynadığı lig maçında perşembeki ilk 11'den bir oyuncu bile yoktu, tamam belki bu da çok ekstrem bir örnek ama yine de en azından 3-4 oyuncuyu dinlendirmeliydi carvalhal bu maçta.

Lig çok uzun bir maraton ardından da play-off var o yüzden bu kayıp o kadar önemli değil ama bu kayıptan ders almak çok önemli, umarım carvalhal dersini almıştır ve bundan sonraki maçlarda o sihirli kelimeyi hatırlar ve ROTASYON yapmayı akıl eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder