14 Ocak 2013 Pazartesi

GOLDEN GLOBES KAZANANLAR



Dün gece yapılan tören sonrasında Golden Globes ödülleri dağıtıldı, her ne kadar çok görkemli bir tören olsa da ben açıkçası Golden Globe’a önem vermiyorum, sadece eğlenmek için izliyorum, çünkü hak edenin kazandığı bir ödül töreninden ziyade körler sağırlar birbirini ağırlar tarzı bir törene benzemeye başladı Golden Globe.


Sözü fazla uzatmadan kim ne kazandı, kim kazanmalıydı yazalım.

EN İYİ FİLM DRAMA:

Drama dalında iki favori vardı biri Argo diğeri ise Lincoln, aradan belki Django Unchained de sürpriz yapabilirdi ama olmadı, favorilerden Argo kazandı, Argo her geçen gün ivme kazanıyor ve arkasındaki rüzgarla Oscar’a doğru gidiyor, umarım Oscar’da da bu başarısını tekrarlar.

EN İYİ FİLM KOMEDİ/MÜZİKAL:

Bu dalda da iki favori vardı Les Miserables ve Silver Linings Playbook ama izleyenler anlayacaktır ki kesinlikle Silver Linings Playbook Les Miserables’dan çok daha iyi bir film, maalesef Golden Globe jürisi hak eden filme değil lobisi daha fazla olan filme verdi ödülü, açıkçası Les Miserables ekibi bile şaşırdılar isimleri açıklandığında.


EN İYİ YÖNETMEN:

Oscar adayları geçen hafta açıklandığında yönetmen adayları dalında iki büyük şok yaşattı akademi tüm sinemaseverlere, argo gibi senenin en iyi filmlerinden birinin yönetmeni ben Affleck ve yine senenin en iyi filmlerinden biri Zero Dark Thirty’nin yönetmeni Kathyrn Bigelow aday gösterilmemişlerdi, dolayısıyla Golden Globes’da en iyi yönetmen dalını kimin kazanacağı çok merak ediliyordu, Golden Globes jürisi akademiye adeta yaptığınız saçmalıktan utanın dercesine bir cevapla ödülü Ben Affleck’e verdi ve dün gece yaptıkları tek doğru hareket de bu oldu, Ben Affleck kesinlikle hak etti o ödülü, Tarantino, Spielberg gibi ustaların arasından sıyrılıp bu ödülü kazanmak onun için gerçekten büyük bir gurur kaynağı olsa gerek.

EN İYİ SENARYO:

Dün gece Twitter’da yazdım bugün buraya da yazmak istiyorum eğer senaryo dalına Tarantino adaysa diğer adaylara bakmadan Tarantino’ya verilmeli o ödül diye, Django Unchained filmiyle yine harikalar yaratan Tarantino bu ödülü kesinlikle hak etti ve kazandı.

EN İYİ ERKEK OYUNCU DRAMA:

Bu dalın tek favorisi vardı zaten Oscarı da kazanacak büyük ihtimalle, o da Lincoln filmindeki enfes Lincoln rolüyle Daniel Day Lewis’ti, rahmetli Lincoln’un bu filmi görme şansı olsaydı sanırım Lewis’e ben bile kendimi böyle güzel oynayamam derdi, Lewis efsane bir oyunculukla bu sene tüm ödülleri kazanacaktır ve burdan başladı kazanmaya.

EN İYİ KADIN OYUNCU DRAMA:

Zero Dark Thirty filmiyle Jessica Chastain’e verili ödül ama bence Chastain’in bu filmdeki oyunculuğu çok abartıldı, umarım akademi de bu yanlışa devam etmez ve Chastain Oscar alamaz, bu ödül kesinlikle Rust&Bone filmindeki rolüyle Marion Cotillard’a verilmeliydi.

EN İYİ ERKEK OYUNCU KOMEDİ/MÜZİKAL:

Jürinin en büyük saçmalıklarından biride bu dalda verilen ödül oldu, Silver Linings Playbook’ta harika bir rol çıkaran Bradley Cooper bu ödülü kesinlikle hak etmişti ama kazana Les Miserables filmiyle Hugh Jackman oldu, evet Jackman’da çok iyiydi ama Cooper kendini aşan bir oyunculuk sergilemiş ve taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanmıştı, Jackman için bile sürpriz oldu bu ödül, o bile Cooper’ın alacağını düşünüyordu.

EN İYİ KADIN OYUNCU KOMEDİ/MÜZİKAL:

Nasıl en iyi erkek oyuncu drama dalında Daniel day lewisi’n alacağı belliyse bu dalda da Jennifer Lawrence’in alacağı belliydi, onu zorlayacak bir rakibi bile yoktu, umarım bu ödül ona Oscar yolunu da açar ve genç oyuncu bu harika oyunculuğuyla Oscarı kazanır.

EN İYİ YARDIMCI OYUNCU ERKEK:

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki bu ödülü kazanan Christopher Waltz Django Unchained filminde başrol oynuyor, ama Golden Globes onu yardımcı oyuncu dalında aday gösterdiği gibi hatasını perçinleyip ödülü de verdİ, oysa Philip Seymour Hoffman ya da Tommy Lee Jones almalıydı bu ödülü, işin başka bir garip yanıda akademide Waltz’ı en iyi yardımcı oyuncu dalında aday gösterdi, umarım Gloden Globes’un yaptığı hatayı akademi tekrarlamaz ve en iyi yardımcı dalında oscarı başrol oynamış bir oyuncu kazanmaz.

EN İYİ YARDIMCI OYUNCU KADIN:

Bu dalda da tek favori vardı ve sürpriz beklenmiyordu, Anne Hathaway gerçekten çok iyi bir oyunculukla bu dalda ödülü ne kadar çok hak ettiğini gösterdi ve Oscarda da bu dalda tek favori ve Oscarı da kazanacaktır.

EN İYİ ANİMASYON:

Brave kazandı, haketmedi diyemem ama Brave bence bu senenin en overrated animasyonu, Wreck_it Ralph almalıydı, Oscarda da Brave’e verirler mi ödülü hiç sanmıyorum.

EN İYİ YABANCI FİLM:

Hiç sürpriz olmayacak dallarda bile sürpriz olabilirdi ama bu dalda olma ihtimali %0’dı, çünkü Haneke öyle bir film çekmiş ki sadece yabancı dalın değil senenin en iyi filmiydi AMOUR, olan The Intouchables’a oldu, tek suçu AMOUR’un olduğu sene yarışmaktı, Amour varken maalesef hiçbir şansı yoktu ama o da bu senenin en iyi filmlerinden keşke ikisine birden verselerdi ödülü, Amour oscarda hem en iyi filmde hem de en iyi yabancı filmde aday, yabancı filmde kesin alır da istermisiniz en iyi filmi de alsın, zor ama imkansız değil.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder